Problem connecting to Wi-Fi hotspot (client mode)


#1

Hi all,

I have got a mangOH Red with WP7702 and I’m facing issues while connecting to any Wi-Fi hotspot.

MT7697 drivers and interface wlan1 seems to be OK considering that I could create and connect successfully as AP

root@swi-mdm9x28-wp:~# /sbin/ifup wlan1
    Setup MT7697 UART
    Device: WP77
    Enable power control
    Initialized Linux WiFi modules
    Initialized MT7697 WiFi core
    Started MT7697 WiFi uart core wlan1

root@swi-mdm9x28-wp:~# ifconfig wlan1
wlan1     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:43:76:87:22  
          inet6 addr: fe80::20c:43ff:fe76:8722/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:648 (648.0 B)

I also can scan and find my hotspot using the below command
root@swi-mdm9x28-wp:~# iw dev wlan1 scan | grep WLL-QTT
SSID: WLL-QTT

When I try to start wifi client, it shows the following message:

root@swi-mdm9x28-wp:~# wifi client start
ERROR: le_wifiClient_Start returns ERROR.

I also tried to connect manually by creating my wpa_supplicant conf file with my SSID and password

root@swi-mdm9x28-wp:~# /sbin/udhcpc -R -b -i wlan1
udhcpc (v1.24.1) started
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
No lease, forking to background

Creating conf file:

root@swi-mdm9x28-wp:~#  wpa_passphrase <ssid>  <passphase>  >  ssid.wpa_supplicant.conf

Trying to connect:

root@swi-mdm9x28-wp:~# wpa_supplicant -D wext _b -i wlan1 -c WLL-QTT.wpa_supplicant.conf 
Successfully initialized wpa_supplicant
wlan1: Trying to associate with c0:8a:de:b5:c0:78 (SSID='WLL-QTT' freq=2412 MHz)
wlan1: Authentication with c0:8a:de:b5:c0:78 timed out.
wlan1: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=c0:8a:de:b5:c0:78 reason=3 locally_generated=1
wlan1: Trying to associate with c0:8a:de:b5:c0:78 (SSID='WLL-QTT' freq=2412 MHz)
wlan1: Authentication with c0:8a:de:b5:c0:78 timed out.
wlan1: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=c0:8a:de:b5:c0:78 reason=3 locally_generated=1
wlan1: CTRL-EVENT-SSID-TEMP-DISABLED id=0 ssid="WLL-QTT" auth_failures=1 duration=10 reason=CONN_FAILED
wlan1: CTRL-EVENT-SSID-REENABLED id=0 ssid="WLL-QTT"
wlan1: Trying to associate with c0:8a:de:b5:c0:78 (SSID='WLL-QTT' freq=2412 MHz)
wlan1: Authentication with c0:8a:de:b5:c0:78 timed out.
wlan1: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=c0:8a:de:b5:c0:78 reason=3 locally_generated=1
wlan1: CTRL-EVENT-SSID-TEMP-DISABLED id=0 ssid="WLL-QTT" auth_failures=2 duration=23 reason=CONN_FAILED
wlan1: CTRL-EVENT-SSID-REENABLED id=0 ssid="WLL-QTT"

Legato version is 18.08.0-2-g2fa11477_54032c9a491ad902809a1e8a102316d0

Does anyone ever had this kind of problem?

Thanks,