MT7697 functionality


#1

Hi,

I noticed you had a live demonstration on how to use the Mediatek WiFi on mangOH Red, unfortunately I noticed this too late. Hopefully some information came up that someone could use to help me.

I am trying to get WiFi working on my Red (WP8548). Trying to follow the wiki:

and building the git repo with the SDK gives me:

Build CM4 Firmware…Done
==============================================================
./build.sh linkit7697_hdk MT7697_WiFi_BT_fw bl
Start Build: Mon Feb 19 15:59:15 EET 2018
BOOTLOADER BUILD : PASS
End Build: Mon Feb 19 15:59:41 EET 2018
TOTAL BUILD: FAIL

I do not know why it says TOTAL BUILD: FAIL, cannot find any failed parts of the build. When trying to use MT76x7 flash tool it does not go past “Waiting for COM” when pressing Start. Tested, and verified the serialport used is correct.

The flashtool gives me the following errors on the CLI:

libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile


#2

Update:
There was an issue with Linux (Mint 18.3) that was causing issue with the flash tool. Got the chip flashed on Windows 7.

But the only thing I am seeing on console USB output is (not sure if this is normal):

loader enable 30s timeout
loader init
fota: TMP is empty, skip upgrade
jump to (0x10079000)

Should WiFi now work with wifiService application for example, because I cannot get it working. Thanks again in advance!


#3

It should print more than that in the console. Above it says “TOTAL BUILD: FAIL”. Did you resolve the build failure? Look at out/linkit7697_hdk/MT7697_WiFi_BT_fw/log/err.log


#4

Hi @dfrey,

Ah of course. I tried looking through the error log to see if there was something I recognized, something is definitely wrong but I cannot pinpoint what. The errorlog is attached here: err.log (8.7 KB)

Maybe you have seen similar errors before?


#5

Hallo,

I followed the steps motioned here https://github.com/mangOH/mangOH/wiki/mangOH-Red-mt7697-WiFi.
But I was not able to build the project. I get

==============================================================
./build.sh linkit7697_hdk MT7697_WiFi_BT_fw bl
Start Build: Di 24. Jul 15:55:14 CEST 2018
BOOTLOADER BUILD : PASS
End Build: Di 24. Jul 15:55:42 CEST 2018
TOTAL BUILD: FAIL

err.log:

:0:0: note: this is the location of the previous definition
arm-none-eabi-gcc: error: …/…/…/…/…/out/linkit7697_hdk/MT7697_WiFi_BT_fw/obj/middleware/third_party/lwip/ports/ethernetif.o: No such file or directory
arm-none-eabi-gcc: error: …/…/…/…/…/out/linkit7697_hdk/MT7697_WiFi_BT_fw/obj/kernel/rtos/FreeRTOS/Source/portable/GCC/ARM_CM4F/port.o: No such file or directory
make: *** [/home/ae/Dokumente/MT7697/out/linkit7697_hdk/MT7697_WiFi_BT_fw/MT7697_WiFi_BT_fw.elf] Fehler 1

How can I solve that?


#6

Are you building against the LinkIT 4.3.0 SDK? Note that 4.3.0 is not the latest version.


#7

Hi dfrey,

thanks for your info. It was my mistake. I used the LinkIT version 4.6.1 instead of 3.4.0.
Now the build works well.