Mangoh Red ATT and Sierra sim card fails to register


#1

Hi , I have MangOH red board with WP7702 module. I tried default sierra wireless sim as well as AT&T sim, I activated both sims but it has not been able to register to network yet.

Here is the output while firmware for Generic build 9.1 was flashed and ATT simcard is installed.

I have checked antenna, any switches, and other settings described in the guide but has not been able to get it registered yet.

root@swi-mdm9x28-wp:~# cm info
Device: WP7702
IMEI: 352653090005521
IMEISV: 2
FSN: VU749185081002
[ 416.633782] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:2) mode:FIFO slv_addr:0x3a MSTR_STS:0x0c1300c8 OPER:0x00000090
Firmware Version: SWI9X06Y_02.16.06.00 7605a6 jenkins 2018/06/20 17:56:12
Bootloader Version: SWI9X06Y_02.16.06.00 7605a6 jenkins 2018/06/20 17:56:12
MCU Version: 002.009
PRI Part Number (PN): 9907365
PRI Revision: 001.004
Carrier PRI Name: GENERIC
Carrier PRI Revision: 001.028_001
SKU: 1103530
Last Reset Cause: Reset, User Requested
Resets Count: Expected: 50 Unexpected: 2

oot@swi-mdm9x28-wp:~# cm radio
Power: ON
Current Network Operator: AT&T
Current RAT: LTE network (LE_MRC_RAT_LTE)
Status: Not registered and not currently searching for new operator (LE_MRC_REG_NONE)
Signal: Very strong signal strength (5)
PS: Packet Switched Not registered (LE_MRC_REG_NONE)

root@swi-mdm9x28-wp:~#

root@swi-mdm9x28-wp:~# cm data
Index: 1
APN: NXTGENPHONE
PDP Type: IPV4V6
Connected: no
root@swi-mdm9x28-wp:~#

root@swi-mdm9x28-wp:~# cm sim info
Type: EXTERNAL_SLOT_1
ICCID: 89014104271026178993
Home Network Operator: AT&T
EID:
IMSI: 310410102617899
Phone Number:
root@swi-mdm9x28-wp:~#

root@swi-mdm9x28-wp:~# cm data connect
Setting up profile 1
Connecting … failed
Sun Jan 6 00:19:19 UTC 1980 - Connection Failure: LE_FAULT

ATI
Manufacturer: Sierra Wireless, Incorporated
Model: WP7702
Revision: SWI9X06Y_02.16.06.00 7605a6 jenkins 2018/06/20 17:56:12
IMEI: 352653090005521
IMEI SV: 2
FSN: VU749185081002
+GCAP: +CGSM

OK

AT!GSTATUS?
!GSTATUS:
Current Time: 209 Temperature: 33
Modem Mitigate Level: 0 ModemProc Mitigate Level: 0
Reset Counter: 5 Mode: ONLINE
System mode: LTE PS state: Not attached
LTE band: No band LTE bw: 1.4 MHz
LTE Rx chan: 0 LTE Tx chan: 4294967295
LTE CA state: INACTIVE
EMM state: Deregistered Attach Needed
RRC state: RRC Idle
IMS reg state: No Srv

PCC RxM RSSI: 0 RSRP (dBm): 0
PCC RxD RSSI: 0 RSRP (dBm): 0
Tx Power: 0 TAC: FFFF (65535)
RSRQ (dB): 0 Cell ID: FFFFFFFF (4294967295)
SINR (dB): 0

OK

AT+CMEE=1
OK
AT+COPS?
+COPS: 1

OK
AT!BAND?
Index, Name
00, All bands

OK
AT!SELRAT?
!SELRAT: 12, GSM and LTE Only

OK
AT+COPS=?
OK

AT+COPS=1,2,“310410”
OK

root@swi-mdm9x28-wp:~# cm radio off
root@swi-mdm9x28-wp:~# cm radio on
root@swi-mdm9x28-wp:~# cm data connect
Setting up profile 1
Connecting … failed
Sun Jan 6 00:23:07 UTC 1980 - Connection Failure: LE_FAULT
root@swi-mdm9x28-wp:~#

I would appreciate if you could please let me know how to proceed or debug this further?