Flashing Custom Yocto Image

Hi,

I am trying to add IPSec to the WP7702 on the magOH Red.

To achieve this I downloaded the tarbal and

Added the following to local.conf
DISTRO_FEATURES_append = " ipsec"

And created a custom recipe file similar to mdm9x28-image-minimal with the addition of
IMAGE_INSTALL_append = "
strongswan
"

I then successfully built the image

I downloaded the modem firmware and legato firmware from the source site

I created a custom spk using:
swicwe -o custom-firmware.spk -c SWI9X06Y_02.22.12.00_00_SIERRA_001.021_000.spk yocto_wp77xx.4k.cwe legato-18.09.2.cwe

Flashed it using:
swiflash -m WP77XX -i custom-firmware.spk

I got:
Firmware Download SUCCESS

However it seems that the image on the device does not contain the updated firmware, I was wondering if I am doing something wrong along the way.

Thanks,
S

I then successfully built the image
Can you elaborate on what you did to build the image?

Are you sure that the firmware you built/installed is not running? Have you considered the possibility that strongswan wasn’t included in your build? Maybe you can search the build directories to see if it looks like it was built.

Can you elaborate on what you did to build the image?

  • I ran make dev
  • Added DISTRO_FEATURES_append = " ipsec" to local.conf
  • made a renamed copy of /meta-swi/meta-swi-mdm9x28/recipes-core/mdm9x28-image-minimal.bb
  • made a renamed copy of /meta-swi-extras/meta-swi-mdm9x28/recipes/images/mdm9x28-image-minimal.bbappend
  • Added IMAGE_INSTALL_append = " \ strongswan \ " to the bbapend file
  • Then ran bitbake <custom image recipe name>

Are you sure that the firmware you built/installed is not running? Have you considered the possibility that strongswan wasn’t included in your build?

i’m not sure how to check it, the tarbal in /tmp/deploy/images named mdm9x28-<custom image>-swi-mdm9x28-wp.tar.bz2 contains ipsec in /usr/sbin/ however it is not in the module’s file system.

I’m not sure how to check if it is contained in yocto_wp77xx.4k.cwe