'/dev/nmea' is not a device file

Hi there ,
I had written a legato application which would read gps data from /dev/nmea the code was working fine in wp7502 but the same code when tried with wp7607 gives out following errors
–> supervisor[658]/supervisor T=main | app.c GetDevID() 650 | ‘/dev/nmea’ is not a device file. Success.

–> supervisor[658]/supervisor T=main | app.c SetCfgDevicePermissions() 754 | Failed to set permissions (rw) for app ‘GNSS’ on device ‘/dev/nmea’ .

It could be good if somebody provides me some pointers to over come this issue

Hello, did you get a reply to this? I have exactly the same problem, but it looks like no one else does!

Some more detail:
I managed to get the application up and “running” as a “sand boxed” application. The first connection to the outside world that I need is to the /dev/nmea port.

To do this, according to this page: https://docs.legato.io/17_07/defFilesAdef.html

(I have double checked for the version of legato that I have (18_10) and there was no change to this page.)

all I need to do is put the following in the adef file:

requires:

{

device:

{

[r] /dev/nmea /dev/nmea }

}

having done this I get the error:

Jan 6 20:04:04 swi-mdm9x28-wp user.err Legato: =ERR= | supervisor[835]/supervisor T=main | app.c GetDevID() 676 | ‘/dev/nmea’ is not a device file. Resource temporarily unavailable.
Jan 6 20:04:04 swi-mdm9x28-wp user.err Legato: =ERR= | supervisor[835]/supervisor T=main | app.c SetCfgDevicePermissions() 775 | Failed to set permissions ® for app ‘processPosition’ on device ‘/dev/nmea’.

(if I “cat /dev/nmea” I get nmea sentences as expected.)