BMI160 Accelerometer


#1

Hello All,

I see the following messages when BMI160 is being accessed. It is set to use the FIFO and interrupts on FIFO FULL [still in testing].

75.152349] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.170986] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.193864] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.210083] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1343c8 OPER:0x00000090 [ 75.227961] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.246835] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.267944] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.286627] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1343c8 OPER:0x00000090 [ 75.305117] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.323375] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090 [ 75.339487] i2c-msm-v2 78b8000.i2c: NACK: slave not responding, ensure its powered: msgs(n:1 cur:0 tx) bc(rx:0 tx:1) mode:FIFO slv_addr:0x6c MSTR_STS:0x0d1300c8 OPER:0x00000090

Any thoughts? Let me know if any details needed.

Thanks
Madan


#2

So have you done that?


#3

I2C issue: it is now powered up. It’s not actually BMI160. It’s an IoT Card. Resolved now.

Thanks


#4

Always good to read the messages, and do what they tell you!

:wink:

Now please mark the thread as solved.