Unable to connect to data on WP8548


#1

Hi,

I am using an Airtel postpaid sim card and trying to connect to data but unable to do so.

root@swi-mdm9x15:~# cm radio status
Power: ON
Current Network Operator: IDEA
RAT: GSM network (LE_MRC_RAT_GSM)
Status: Registration was denied, usually because of invalid access credentials (LE_MRC_REG_DENIED)
Signal: Weak signal strength (2)

root@swi-mdm9x15:~# cm sim status
SIM card is inserted and unlocked (LE_SIM_READY).

root@swi-mdm9x15:~# cm sim info
Type: EXTERNAL_SLOT_1
ICCID: 8991000900273190671
Home Network Operator: IND airtel
IMSI: 404450934266440
Phone Number:

root@swi-mdm9x15:~# cm data info
Index: 1
APN: airtelgprs.com
PDP Type: IPV4V6
Connected: no

root@swi-mdm9x15:~# cm data connect 150
Timed-out

Here are the debug logs:
Jan 6 02:27:15 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (97).
Jan 6 02:27:15 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (98).
Jan 6 02:27:15 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (99).
Jan 6 02:27:15 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (100).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (101).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (102).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (103).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (104).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | LE_FILENAME ExtractFileDescriptor() 33 | Received fd (105).
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_DMS_GET_OPERATING_MODE_REQ_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mrc_server.c Handle_le_mrc_GetRadioPower() 1931 | Sending response to client session 0x289ac : 8 bytes sent
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sim_server.c Handle_le_sim_GetSelectedCard() 712 | Sending response to client session 0x2891c : 4 bytes sent
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_DMS_UIM_GET_STATE_REQ_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_DMS_UIM_GET_PIN_STATUS_REQ_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_sim_qmi_dms.c MapSimState() 695 | QMI sim state 0 pin state 3
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_sim_qmi_dms.c pa_sim_GetState() 1690 | SIM state 2
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sim_server.c Handle_le_sim_IsPresent() 890 | Sending response to client session 0x2891c : 1 bytes sent
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_DMS_UIM_GET_STATE_REQ_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_DMS_UIM_GET_PIN_STATUS_REQ_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_sim_qmi_dms.c MapSimState() 695 | QMI sim state 0 pin state 3
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_sim_qmi_dms.c pa_sim_GetState() 1690 | SIM state 2
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sim_server.c Handle_le_sim_GetState() 1255 | Sending response to client session 0x2891c : 4 bytes sent
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user. info Legato: INFO | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_mrc_qmi.c pa_mrc_GetNetworkRegState() 2040 | called
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/swiQmi T=main | swiQmi.c swiQmi_CheckResponse() 762 | QMI_NAS_GET_SERVING_SYSTEM_REQ_MSG_V01 sent to Modem
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/le_pa T=main | pa_mrc_qmi.c TranslateRegState() 465 | Translate qmiRegState 3 and qmiRoamingInd 0
Jan 6 02:27:16 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mrc_server.c Handle_le_mrc_GetNetRegState() 1804 | Sending response to client session 0x289ac : 8 bytes sent
Jan 6 02:27:52 swi-mdm9x15 daemon. info dnsmasq-dhcp[741]: DHCPINFORM(usb0) 192.168.2.3 76:51:61:7c:c9:91
Jan 6 02:27:52 swi-mdm9x15 daemon. info dnsmasq-dhcp[741]: DHCPACK(usb0) 192.168.2.3 76:51:61:7c:c9:91 BLR-NBDLJCM43C2
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mrc_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa157c is closed !!!
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mrc_server.c CleanupClientData() 216 | Found session ref 0x289ac; does not match
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user. info Legato: INFO | dcsDaemon[521]/dataConnectionService T=main | dcsServer.c CloseSessionEventHandler() 1419 | Client 0x3302c killed, remove allocated ressources
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mdc_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa144c is closed !!!
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_mdc_server.c CleanupClientData() 216 | Found session ref 0xa02c4; does not match
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sim_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa1254 is closed !!!
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sim_server.c CleanupClientData() 216 | Found session ref 0x2891c; does not match
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_sms_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa1124 is closed !!!
Jan 6 02:29:46 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_info_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa0f2c is closed !!!
Jan 6 02:29:47 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_adc_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa0dfc is closed !!!
Jan 6 02:29:47 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_temp_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa0c04 is closed !!!
Jan 6 02:29:47 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_ips_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa0ad4 is closed !!!
Jan 6 02:29:47 swi-mdm9x15 user.debug Legato: DBUG | modemDaemon[524]/framework T=main | le_rtc_server.c CleanupClientData() 195 | Client 0xa08dc is closed !!!
Jan 6 02:30:21 swi-mdm9x15 daemon. info dnsmasq-dhcp[741]: DHCPINFORM(usb0) 192.168.2.3 76:51:61:7c:c9:91

data connection just times out.

i think the below value is indication of the problem but I do not the reason behind it

Status: Registration was denied, usually because of invalid access credentials (LE_MRC_REG_DENIED)

Please let me know if I am missing something.

Thanks,
Raghu


#2

I am facing a similar problem trying to use an At&T SIM card in a FX30. Can someone please help?


#3

Status: Registration was denied, usually because of invalid access credentials (LE_MRC_REG_DENIED)

Have you tried a different SIM?


#4

There were a couple of problems which was causing that behaviour.

  1. The antenna was connected properly.
  2. Airtel data connectivity was bad in my office for many days when i was trying to connect the board.

Now i am able to connect data from my WP8548 module. Thanks for the help


#5

@asyal Thanks I had the same problem! Changing the antenna solved it for me!